Si Comel Bermain :)

Friday, 30 September 2011

Dengar dan dengar

video


haa.. nih aku suke sangat dengar dari aku kecik lagi.. title "one in a million"... layann jerrr.... hehehe.. teringin sangat nak jumpa putera macam dalam klip video tu.. hehehe.. mybe dh jumpe kot..hak3....songeh laa aku nie.. best pulak kalau dapat seorang putera macam tu so sweet..hehehe



video

ni pulak aku layan klip video nih time aku sentimental sket..so aku akan jadi<<rockk>>sekejap..hehehe.. eh3,bukan2..ni aku layan sebab best tengok die main drum..dahsyat..hehehe..so aku teringin nk main mcm tu..<<huhuhu>>


❀Dah habis bace...?? Like jer kalau suka!❀

Wednesday, 28 September 2011

1Y 1M 3W 3D


1 y 1M 3w 3D..wow dahsyat title kali nie.. title ni maksudnya..

1y = 1 year
1m=1 Month
3W=3 weeks
3D=3 days
Hahaha..cantikkan nampak nombor tu..1133..ni nombor the path of tarikh couple aku.. pejam celik,pejam celik dah setahun kami couple..xsangka,kwn2..eh ter”couple pulak aku dgn sorang nih..walaupun berseronok cintan cintun,dah byk kami harungi bersama..susah,senang,sedih,marah,hepi,<<smua feeling ada>>..tapi kter stay together jugak sampai saat nih...so,byk persamaan antara aku dan die<<hehe>> n berkat kesabaran dalam pelbagai cabaran nih,kami tetap bersama..ape2 pun aku berharap semua ini akan kekal sampai bila2...aminn
<<nih sedikit bingkisan doa aku copy dari internet>>
Ya allah..Seandainya telah engkau catatkan… Dia milikku tercipta buatku… Satukanlah hatinya dengan hatiku… Titipkanlah kebahagian antara kami…. agar kemesraan itu abadi… Dan ya Allah… ya tuhanku yang maha mengasihi… Seiringkanlah kami melayari hidup ini… Ketepian yang sejahtera dan abadi…Tetapi ya Allah… Seandainya telah engkau takdirkan…. dia bukan miliku… Bawalah ia jauh dari pandanganku…. Luputkanlah ia dari ingatanku… Dan peliharalah aku dari kekecewaan….Serta ya Allah ya tuhanku yang maha mengerti….Berikanlah aku kekuatan… Melontar bayangannya jauh ke dada langit… Hilang bersama senja nan merah.. agarku bisa bahagia… Walaupun tanpa bersama dengannya…Dan ya Allah yang tercinta… Gantillah yang telah hilang…. Tumbuhkanlah kembali yang telah patah… Walaupun tidak sama dengan dirinya…Ya Allah ya tuhanku… Pasrahkanlah aku dengan takdirmu… Sesungguhnya apa yang telah engkau takdirkan… Adalah yang terbaik buat ku…. kerana engkau maha mengetahui… Segala yang terbaik buat hamba Mu ini…Ya Allah… Cukuplah engkau sahaja yang menjadi pemeliharaku… Di dunia dan di akhirat… Dengarlah rintihan dari hamba Mu yang daif ini… Jangan engkau biarkan aku sendirian… Di dunia ini mahupun di akhirat… Menjuruskan aku kearah kemaksiatan dan kemungkaran… Maka kurniakanlah aku seorang pasangan yang beriman… Supaya aku dan dia sama2 dapat membina Kesejahteraan hidup… Ke jalan yang Engkau redhai… dan kurniakanlah padaku keturunan yang soleh…. Amin..

❀Dah habis bace...?? Like jer kalau suka!❀

Tuesday, 27 September 2011

S i b u k


Salam,Hai,hello..or hello2 ..Start minggu ni aku terlalu sibuk,n lpas balik dari travelling 3ari 2malam tu,aku tersangat lah sibuk disebabkan minggu ke-7 dah.. n minggu ke-14 adalah time tersangat lah genting nk hantar assignment,project work,n nak presentation larr pulak... . so,mggu ke-15 pulak dah start exam... xsabar aku nk masuk semester baru pulak.. Boleh bayang bertamabah sibuknya aku<<BUSY>>..huh...boleh xtdur malam pulak lah aku duk mengadap laptop n kerja yg berlambak2 tu... feel<<sabar jelaa>> hehehe...whatever pun,tangan nie gatal jugak nak post dalam blog ni.. bukan ape,at least boleh hilangkan stress nk luah kat cini...wakakaka<<macam2 hal der>>...ape2 pon,yg aku post nie xada cerita pun..sebab jari aku nie penat pulak nk karang ,walaupun dalam kepala otak nie byk jer idea nk post..hehehe..ok laa.. chaw dulu laa.. mata sudah berat maa mau tido.. so,nk tido  sudaa.. nite . . ( “ ,)!

❀Dah habis bace...?? Like jer kalau suka!❀

Thursday, 22 September 2011

Trajedi malam keliwon


Hai hai hello..n hello hello hai... ok salam n morning..<<MOOD HEPPY>> sebab kelas aku xada ari nih...so cuti laa..n simpan tenaga sebab nk travelling jauh esok... so??!! Ari nie aku nak buat ape ar... okeyh2...xde kerja so,aku nak cari keje lah ni..hahahaha..keje ‘cari pasal’... kah3... xmakne aku nak cari pasal di pagi yg ceria ini... hmm,sebenarnya aku nak korek pasal,tentang cerita SERAMMM!!!!...wachaaa..takut x??...hehehe...mesti takut kan??kan??..eleh,kalau korang nk tgk cerita seram aku cadangkan korang tgk ceritaa hantu siam laa.. versi diorang memang dahsyat,memang seramm,memang boleh buat korang dihantui perasaan seram tahap gaban ar..xcaye korang layan laa cerita-seram versi siam tuh..confirm korang xtido lena malam2 bila ingat balik jalan cerita tuh..hahahah..sebab aku dah alami weyh,mmg aku nie suke layan cerita seram xpun pasal thriller.. comfirm aku xlena tido,sebab dalam kepala otak aku nih,terbayang jer hantu kiri,kanan,atas,bawah,belakang depan  katil aku nih malam2.. korang mesti nak tahu,aku paling xsuke ngan species hantu nih...xtahu laa aku,dalam banyak2 species hantu nie aku paling xsuke skali dgn hantu POCONG...haii,meremang bulu roma aku nih nak karang cerita pasal nie...sebabnya aku dah pernah nampak..tu pasal fobia sket ngan pocong nie..nape pulak aku cerita pasal ni,dah laa malam ni malam jumaat,malam keliwon..dup dap dup dap pulak jantung aku nie,biler ingat balik peristiwa tuh yg berlaku masa aku kat asrama form5 n form6..xterbayang aku nak cerita sebab wallahuallam...aku just nampak untuk beberapa saat,tapi ingatan tu tetap xboleh hilang..aku xnk tgk wei,tapi tahu2 lah kat asrama kan,mende2 macam tu confirm ada.. aku nie jenis xreti nk menjerit..ok,sblm tu lah aku nk cerita,aku nih jenis cepat rase bende2 halus,so kalu aku rasa bende tu ada keliling aku,aku just diam jer..walaupun aku tahu bende halus tu lalu belakang aku..zasssss..!!! sedetik jer,lalu aku rase seram sejuk,pucat lesi muka aku nih.. ok sambung balik cerita masa aku kat asrama,aku just nmpak beberapa saat pocong tu lompat nak masuk dorm aku,xleh aku lupa org cakap kain kafan ea kat badan pocong tu hampir terbuka kat kepala die,sbb tali pocong nk terburai sedikit...(betul,nie bukan cerita rekaan).. n aku just nmpak sipi2 jer waktu tu sebab nk cakap,jarak aku dgn pocong tuh xjauh sgt..n kalau pocong tu toleh kat aku,mmg aku masuk iCU kot,takut weyh..korang bygkan,dalam dorm aku 70rang nih,hanya aku berdua jer dgn mber aku selalu nmpak,yg lain just kene kacau2 biasa jer..ahh,perasaan tu mmg xleh aku ingat laa..beristigfar jer aku dgn mber2 aku time tuh,yela waktu tu malam jumaat n pkul 1.45pagi ,n pntu  dorm kami jarang ttp awal2,sbb kami suka lpak sampai larut mlam..so,pukul 3 4pagi tuh,mainan jer pada kami.. watu nmpak tuh,mber aku suruh aku ni kunci pintu dorm,aku mmg tangan terketar2 sbb takut beb,sampai knci pintu aku jatuh kat lantai sbb terlepas dari tgn aku..mane xgopoh time tuh,dah laa aku nmpak,aku pulak kene tutp pintu..mmg xleh laa..last2,dlm keadaan kelam kabut tu,mber aku yg sorang nih,die macam kental lah dari kami cepat2 tutup pintu dorm n kami berkumpul 7orang atas katil..perasaan time tu mmg takut gler...huh!!.. n kami tertido berimpit-impit malam tu sbb takut punya pasal.. yela,asrama kami 4tingkat,n kat tinggkat 3 dorm kami jer ada..sbb dorm tingkat 4kosong xde orang,n yg penuh hanya tingkat 1 &2.. so dorm kami memang tunggal kat tingkat 3 tuh..seram gilar.. dan satu lagi aku pernah tgk cerita indon nih,tajuk”tali pocong perawan”... adehhyy..confirm aku fobia tgk cerita ni..dh byk kali aku tgk,tapi ade satu2 part tuh aku xleh layan ar,pergghh..dasyat.. semua cerita pasal pocong aku mmg fobia,aku xtahu nape.. kalau hantu spesie lain xpelah.. boleh jgk layan.. hehehehe..p/s;cerita ini bukan rekaan semata-mata,tapi berdasarkan pengalaman hidup aku.. J

❀Dah habis bace...?? Like jer kalau suka!❀

Tuesday, 20 September 2011

Jawab SOklan nih??...


Hohoho..okeyh.... ari nie aku ke kelas dgn semangat yg berkobar2 lagi... walaupun dalam kelas aku nie,aku berdua jer perempuan..so,aku nie jelah bunga dalam kelas,sebab yang lain semua lelaki,kumbang2 larr..hahaha.. ari nih,kami ada group discussion untuk subjek “ Object Oriented Analysis & Design” iaitu OOAD... so,kelas kami  nih start pukul 3.00 petang sampai 7.00 malam.. tapi disebabkan satu ari 2chapter kami belajar,so lecturer kami yg baik hati nie n sporting bagi balik awal satu jam.. so pukul 6.00 peteng kami semua dah blah la..hehehe..penat weyh,kelas dari pagi2 buta tadi sampai petang...huhuhuhuhu.....ni aku nk cerita laa,masa dalam kelas OOAD nih tadi,kami kene present by group..so,group aku 6orang (4lelaki n 2perempuan)... ni present pasal nak design kereta,jika kami nih seorang engineer  n macam mana nak modified kereta tu mengikut kriteria berdasarkan idea2 kepala kami nih 6orang... hahaha.. xleh blah,budak laki group aku letak name group aku nih “ SPARE TAYRE”. . . . kekeke.. mentang-mentang laa pasal kereta,sampai name group pun letak mcm tu..ni keje dak2 laki lah..hahaha..ok2.. aku sebenarnya bukan nk cerita pasal kami present tadi..sebabnya kami punyer present tadi memang<<<TERBAEKKK WOOK>>!!!...hahahaha...caya lah group B,boleh challenge group A..hahaha wokeyh,stop2.. nih aku nk teka pasal ape aku belajar tadi masa dalam kelas...sesuai dgn tajuk “CREATIVE PROBLEM SOLVING”,ni kami mesti perah idea sakan la wei nak jawab soklan nie...memang laa,lecturer kami cakap ape.. nak tahu x??!!!.. sape2 yg boleh jawab soklan nie,dapat hadiah wei... kekekeke..so,kami nih ape lagi berebut2 lar wei nk jawab soalan tu... ok2,nie soalan yg kami kene jawab tadi...

>>QUESTION<<
n  The nine dots shown are arranged actually spaces rows and column. Comments all nine points with four straight line without lifting the pencil from the paper and without recreating any lines.

ni soalannya... titik2 ni kiter kene sambung sumua titik2 tu,n biar ada 4 line sahaja..xlwh lebih.hehe

                        ni... pikir punya pikir????
                        ... pikir punya pikir????

                        dann... pikir punya pikir????
                        huh!!.. pikir punya pikir lagi nih????
                        NI RUPENYER JAWAPAN DIE...??HUHUHU
h
jadii..ni lah jawapannya...susah sangat nk pikir.. padahal,jawapan senang jer... kekeke.... so,ari nih kami belajar macam mane nak selesaikan masalah mengunakan otak kami yg kreatif nih..wakakakaka.... best lorh beljar ari nie.. ni xdetail sgt laa aku nk cerita,just nk share dgn korang jer..ok!!.. bye2.. .. (TEMA HIJAU) hehehe....

❀Dah habis bace...?? Like jer kalau suka!❀

Monday, 19 September 2011

Kembali . . .



‎(◠‿◠)‎(◠‿◠)‎(◠‿◠)‎(◠‿◠)‎(◠‿◠)‎(◠‿◠)‎(◠‿◠)‎(◠‿◠)‎(◠‿◠)‎(◠‿◠)‎(◠‿◠)

assalamualaikum . . . . . .  salam semua .  . .okeyh.. ari ni,waktu ini,detik ini daannnn saat ini..aku nk start balik dengan dunia blogging aku nih . . . . hehehe.. sebabnya mood aku pun dah datang balik,n xmacam minggu lepas.. kelas aku pun dah start,n ari nie aku semangat yg berkobar-kobar nih pergi kelas dari pagi kelas aku tuh sampai pkul 7malam beb... hehehe.. terlebih rajin plak dah.. xade lah,ni sebab jadual banyak class,so waktu tu jer aku n yg lain free.. so lecturer buat laa kelas ganti time tu... huhuhu..... seronok kot belajar semester kali nih,sebab bnyak subjek xmasuk final kot.. just hantar assigment n project
jer.... so ni laa muke aku time gi kelas tadi . . nak kata heppy xde laa kot,tapii......eheemmm......mood baik kot.. dah xde sedih2 laa...
i fell so <<< GOOD>>> today!! hehehehe . . . 
so heppy lar . . . tamo sedeyh daahh.... hahaha.... 
‎(◠‿◠)  nak buat mula kiut kat sini pulak lah...(ayat xleh blah ni) hehehehe...... 

                          haha.. ni sampai pic aku minah ni nak cium aku..hehehehe..
                          so,buat derk jela.. kekeke... (edit pic laa).... toinkkk3.. hehe


‎(◠‿◠)‎(◠‿◠)‎(◠‿◠)‎(◠‿◠)‎(◠‿◠)‎(◠‿◠)‎(◠‿◠)‎(◠‿◠)‎(◠‿◠)‎(◠‿◠)‎(◠‿◠)
❀Dah habis bace...?? Like jer kalau suka!❀

Sunday, 18 September 2011

it's come true. .



it's not when i
look back all
the memories, and
good times we
had that makes me
sads, it's when you
consider those
memories as
nothing to you
when they ment
everything to me 
❀Dah habis bace...?? Like jer kalau suka!❀

Saturday, 17 September 2011

Sepi . . .



salam dan selamat malam . . . mungkin kali ini aku kering idea post something kat blog aku nie walaupun hati aku rindu sangat2 nak menaip byk cerita kat sini... mgkin sebab satu konflik yg hebat dalam hdup aku, aku rasa hilang mood dan nak bersendirian seketika... just untuk berfikir sejenak tentang kehidupan aku,orang sekeliling aku yg aku sayang dan tanggungjawab aku sekarang sebagai seorang pelajar... hmmm.. susah untuk aku taksirkan maksud "sepi" pada tajuk blog aku post malam nie... sepi yang aku maksudkan tu,mungkin akan memberi aku sedikit ruang dan masa untuk aku berfikir dan memperbetulkan apa-apa kesilapan yang entah datang dari mana silapnya.. mungkin sudahnya tiba takdir untuk aku melepaskan die pergi sebagaimana mungkin telah tercatat dalam perjalan hidup aku sebagai seorang insan..hari ini,hati aku sedikit tenang dan aku dapat menjalani hidup dengan lebih baik... kesihatan aku juga bertambah baik dah pulih sepenuhnya dari sebarang penyakit yang menyerang saluran pembuluh darah aku nie,iaitu perasaan amarah..hehehehe.. buat suspens jer..hahahaha... okeyh2.. sambung balik cerita,serius2 ni..hehe.. dan aku juga telahh membuat pilihan yg tepat untuk menjauhkan diri dari segala kekusutan ini...ternyata,rindu di hati nie mungkin akan terubat suatu hari nanti untuk si dia...dan aku juga mengerti,peluang untuk kita bersendirian dapat mengajar kita tabah dan sabar dan menempuh dugaan-dugaan akan datang...sabarlah sayang,aku sentiasa mendoakan yang terbaik dalam perhubungan kita... pemergian aku hanya sementara, dan untuk seketika aku menilai diri aku....lepas ni,dh xada lagi aku ini nk wish selamat malam,bertnya khabar,ber-3G,bergurau senda,  n macam2 lagi.. kepada si dia,jaga diri baik2 ok, dan kalau xsihat cepat2 lah makan ubat.hmmm . . hmm..assalamualaikum . . nih,ada sedikit ucapan laa... main kias2 jer.. huhuhu


             over & over 
             i tried
           and over & over 
            you lied
           and over & over 
             i cried
       and i don't know why . .


❀Dah habis bace...?? Like jer kalau suka!❀

Tuesday, 13 September 2011

Hidupku Seloka Dunia . . . ( episod 2)



sekadar berpuitis . . . 
1)  Wanita dan lelaki saling memerlukan...kekurangan itu yg menjadikan mereka sempurna...lelaki ibarat tgn kanan, wanita pula ibarat tgn kiri...antara jari jemari..terdapat ruang ruang kosong..ruang ini la kekurangan, manakala jari jemari adelah kelebihan..bila jari jemari di tgn kanan mengisi ruang kosong di tgn kiri, dan begitu pula sebaliknya...ini menjadikan lelaki dan wanita sempurna, saling melengkapkan antara satu sama lain..
2) senyumlah walaupun ianya sungguh menyakitkan....kerana senyum itu boleh menghilangkan tekanan dan juga senyum itu sedekah....” ..senyumlah dengan seikhlas hati dari lubuk hati nurani anda....Insya-Allah anda akan merasakan ketenangan dan kegembiraan....."
3) Single ~> Jgn bersedih kerana Allah akan memberi yg terbaik nanti.
    Kapel ~> Jgn terlalu seronok kerana di waktu inila saham dosa menaik.
   Tunang ~> Jgn terlalu lama kerana ia akan menimbulkan pelbgai masalah.
   Kahwin ~> Jangan terlalu leka kerana telah diberikan tanggugjawb yg akan dipersoalkan di akhirat kelak..

4) ~ Cinta♥ tidak datang dipaksa-paksa.
    ~ Cinta♥ tidak juga datang kala kita mahukannya. Jika kita mahukan ia menjadi air, ia datang seperti api.
    ~ Tetapi, jika kita bersabar dan menerima ketentuan Tuhan, seorang lelaki yang baik akan didatangkan kepada kita juga.
    ~ Lelaki yang baik itu tidak turun dari langit.
    ~ Lelaki yang baik itu juga tidak semestinya datang dengan kepala berketayap, janggut selambak atau harta membuak-buak.

5)‎ Catatlah apa saja yang ingin kau raih, biar Allah yang memilihkannya untukmu. Yakinlah pilihan Allah adalah pilihan yang terbaik. Allah tak mungkin keliru memilihkan, termasuk dalam memilihkan pasangan hidup untuk kita. Pasanganmu adalah cerminan dirimu..
6) Aku SUSAH tapi ada LAGI SUSAH dari aku,
    Aku DERITA tapi ada LAGI DERITA dari aku,
    Aku SEDIH tapi ada LAGI SEDIH dari aku,
    Aku SAKIT tapi ada LAGI SAKIT dari aku,
    Rupanya aku lagi BAHAGIA dari MEREKA,
    Rupanya aku lagi KAYA dari MEREKA,
    Rupannya aku lagi SENANG dari MEREKA,
♥ DAN AKU BERSYUKUR DENGAN APA YANG AKU ADA ♥ 

7) ✿ ܓ Belajar DIAM dari banyaknya BICARA ,
    ✿ ܓ Belajar SABAR dari sebuah KEMARAHAN ,
    ✿ ܓ Belajar KESUSAHAN dari hidup SENANG ,
    ✿ ܓ Belajar MENANGIS dari suatu KEBAHAGIAN ,
    ✿ ܓ Belajar KEIKHLASAN dari KEPEDIHAN ,
    ✿ ܓ Belajar TAWAKKAL dari UJIAN 
    ✿ ܓ Belajar REDHA dari satu KETENTUAN 
8) ♥ஜ♥ Tangisan semalam takkan menyebabkan kita rebah untuk hari ini
    ♥ஜ♥ Tangisan semalam takkan mematahkan semangat ini
    ♥ஜ♥ Tangisan semalam bukan berakhirnya sebuah harapan
    ~> Tapi...
    ♥ஜ♥ Tangisan semalam adalah semangat
    ♥ஜ♥ Tangisan semalam adalah kekuatan
    ♥ஜ♥ Tangisan semalam adalah kebangkitan
~♥~ Mereka hanya melihat bintang, tp kita berusaha memetik bintang ~♥~
9) ~~ HIDUP KITA CUMA DI DALAM MASA 3 HARI...~~
    1. Semalam - Sudah menjadi sejarah
    2. Hari Ini - Apa yang sedang kita lakukan
    3. Esok - Hari yang belum pasti
    Hisablah hari pertama semoga hari yang kedua kita lebih baik kerana mungkin ajal kita pada hari yang kedua.

10) ~* Siapkan diri untuk hadapi TAKDIR yang datang
      ~* Siapkan diri untuk hadapi UJIAN yang datang
      ~* Siapkan diri untuk hadapi PERASAAN yang datang
      ~* Siapkan diri untuk hadapi BALASAN yang datang


❀Dah habis bace...?? Like jer kalau suka!❀

Sunday, 11 September 2011

Hidupku Seloka Dunia . . . ( episod 1)


Jeng jeng jengg.... hehehe..tajuk ni nmpak macam bagus jer..hahaha..tapi inilah gaya orang kalau kuat berjalan..smua tempat byk aku dah pergi n searching.. tapi sejak aku meningkat remaja ni lah,kaki aku ni asyik kuat jer berjalan..haissyh,pantang ada waktu free,mmg aku perginyer..hehehe... Hmm.. tempat  dalam negeri pun aku blum habis  seloka lagi .. Tapi aku banyak seloka dan berjalan luar dari negeri aku sendiri lah pulak..hehehehe... tempat2  ni lah aku dah jejakkan kaki  kat MALAYSIA... taadaa...

-         
         Putrajaya
 ( nk kenal2 bangunan cantik2 kat cini lah,n naik bot star cruise..syok gila..)
-          KLCC kuala Lumpur  
(amik feel lepak2 jer kat bangunan berkembar nih,cantikk)
-          Danau Kota,Gombak.
(shopping ler murah2,tempat paling syok lepak tgh2 mlm n senang jumpa artis2..hahaha)..
-          Sunway Piramid
(haha..tgk2 lampu lagi mcm2 jenis)
-          I-city shah Alam.
 (tgk lampu meriah jer mlm2)
-          Genting Hinglands  .
( boleh beku aku,sjuk gler tmpat tu.. mcm oversea.. bila bercakap keluar hawa sejuk kat mulut..huhuhu)
-          Istana Budaya,Kuala Lumpur.
(dapat tiket free tgk persembahan artis M.nasir,adam af2,dayang nurfaizah n ramai lagi)
-          Lapangan Sasar Sungai Besi.
 ( aku pergi menembak ler  guna senjata M16..aku shoot lah,peluru free jer 30biji..dahsyat!!)
-          Litar Sepang  
 (tgk F1 racing ler,dpt sponsor tiket free jer)
-          Pulau Pangkor,Perak  
 (pergibercuti n  naik feri ke pulau,n dpt snorkeling,pusing2 pulau dgn bot laju..he3)
-          Dataran Merdeka, Kuala Lumpur.
 (dah byk  kali pergi,biasa lepak dgn kwan2 mlm2)
-          Kg.Bharu, Kuala Lumpur.
(biasa lepak pergi makan2 lah,jenis mkanan berlauk lah byk kat sane,n murah2 sampai 3pagi pun buka lagi kedai)
-          Jalan Tunku Abdul Rahman,jalan TAR.
(haha..gedung tempat bershopping ler.. khas utk si kaum hawa)
-          Times Square,Midvalley,Sogo Kuala Lumpur.
 ( hahaha..ni tempat gedung beli belah paling mewah,,mahal n famaous kt sini)
-          One Utama (OU), The Curve.(area damansara)
 (hehe..ni juga shoping complex paling lah besar kat area damansara,tempat aku masuk pertandingan bowling for new year  2011 antara IPTA n IPTS n  selalu tgk wayang kat sini)
-          Port Dickson.
( ni pulak tempat aku pergi jejalan dgn budak2 fakulti aku,n sempat merasa pegang ular sawa besar giler..huhuhu)
-          Kota Bharu,Kelantan.
( ni aku pergi jalan2 dgn mber aku round satu kelantan,pergi naik menara tgk sempadan Thailand,berjalan kat pasar siti Khadijah,n kwsan bebas cukai syok aku beli belah..hahaha)
-          Thailand.
( ni aku pergi jap jer,naik perahu lintas sungai sempadan sbb brg kat sana jugak murah2..hehehe )
-          Taman Tamadun Islam,terengganu (masjid kristal).
 (haa..ni tempat aku dah sampai..seronok bergambar kat masjid yg cantik ni..)
-          Air Terjun Sekayu
(ni pulak aku pergi time aku kecik  lagi dgn family aku ler..hehehe)
-          Muzium PDRM terbesar kuala Lumpur.
 (ni pulak aku dapat pergi time aku dpt free jejalan dgn mber PLKN,n kami sempat merasa naik kereta kebal,dahsyat x?!!..hahahah)
-          Muzium Losong Terengganu.
(ni pulak aku pergi time aku sekolah rendah dgn mber2..hehe..seronok lah time tu..)
-          Stadium Terbuka Gong Badak,Kuala terengganu.
(huhu..ni pulak aku pergi time perasmian stadium ni,n kami tgk persembahan bersama Menteri Besar Terengganu..hehehe)

Hahaha...sebenarnya byk lagi tempat aku dah sampai,tapi ni jer yg aku ingat dalam kotak fikiran aku nih..hehe..ape2 pun aku suka berjalan-jalan..n aku teringin sgt nk pergi ke Langkawi,melaka & Singapura..aku pn xtahu kenapa..hehehe..so,berjalan adalh hobi aku yg paling seronok sekali... hakhakhakhak..

❀Dah habis bace...?? Like jer kalau suka!❀

Naluri si gadis yg bergelar kaum hawa (episod 2) ..



okeyh.... salam smua.. n kpd juga pengunjung dan tetamu aku yg ak xsangka2 gatal tgn jugak nak tgk blog aku nie... nape??? nk tgok aku kutuk2 ko ker.... hmm.. aku nie xde gatal tgn ... n nk pinjam ayat yer.."NAK CANANG MENDE YG BUKAN2 DALAM BLOG AKU NI..!!"...... hahahaha... aku masih boleh suka lagi sebab aku sebenarnya sakit ati... tapi jenis aku ni memang xreti lah nk mengutuk2 orang, sebab mak ayah aku ajar aku dari kecik lagi... n tahu menghormati orang lain... kte memang xsebulu kot,sbb aku pun xkenal ko  tu.... tapi aku xnk mention orang tu sape demi nk menjaga maruah die,n kalo die terbace,terkena sebijik kat batang hidung..padan lah muka... dan aku nie bukan bodoh... ko cakap aku yg bukan2 macam lah ko kenal sgt perangai aku... okeyh fine.!!! kalau aku ni dah block ko punya facebook tu,kenapa nk marah2... aku xfaham lah ko ni,tbe2 naik angin... aku block ko dlm fb,ade ke aku kutuk ko belakang2 sebelum nie??? ade ke aku ganggu hidup ko??? ade ke aku cakap ko nie perempuan yg mcm2,,,, ko fikirlah sendiri.... ni ayat ko yer aku copy paste blik ..
".xdenye aku nk hadap BF kesayangan kau tuh sampai pegi bercuti kat pulau pun nak sibuk canang. .hahaha. .wei~aku lagi dulu kenal bf kau tuh. .cube kau pikir nape aku sanggup tinggal dye. .padahal dye sangat2 baik kan??lama2 nanti kau pasti tahu. .kau pegi pulau tuh duk serumah kan ngan dye. .dye xtunjuk ker diri dye yang sebanar"..  weii pompuan,ko nmpak ke aku nie duk serumah dgn die??!! ko ad bukti ke??.. aku ni kalo ko nk maki hamun yg lain aku xkisah,tapi ko ni mulut dah melampau sgt... yg ko tuh bercuti kat pulau jgk,tapi de aku kesah der.. ko jeles dgn aku ke ape???,,,, ataupun ko mmg nk cari pasal dgn ak.. ni jgk aku copy paste lgi ayat ko tu ". .APE DE HAL BABE??tuh pon nak cakap aku terhegeh2??aku just msj dye skali jep. .mase aku wish anniversary kau ngan dye. .aku doakan kau bahgia ngan dye sebab aku dah MUAK dengan ko!!fuki aku xgatal lagi nak amik hak orang walaupun aku xrasa dye hak kau lagi. ker korang dah bertunang??eh lupe. .dah kawen kot. .ops!maaf r mulut aku macam haram. .tapi aku dah xtahan. .aku dah lame pendam".. mmg macam haram pun mulut pompuan mcam ko tu... okey,aku nk tnya lah ko ni yer...aku xtakut lah dgn ayat2 ko ni nk kate2 kat aku,sbb ape sbb aku xbuat smua tu,,, TUHAN TU MAHA ADIL... kalau aku nie btol2 jahat,spnjg fb ko tu ad dgn aku,ade ke aku nie maki ko.. ade ke aku ni duk gedik2 canang ko yg bukan2 dlm fb aku..heiii pompuan,aku xpernah buat semua tu kan.. tapi ko tu yg gedik2 kacau hdup aku... kalo ko nk mrah nik n nak sakitkan ati aku dgn komen2 ko dlm fb nik tu,aku xheran lah... lagipun sape yg kacau sape,ko tu sedarlah sket...... ko pulak nk cakap aku ni kaco ko macam ko tulis dlm blog ko tuh buat aku.. meh aku copy paste balik ayat ko lagi tu ." duapuloh jari aku susun elok siap letak simen nak mintak maap kat ko nih sebab aku dah luahkan separuh yang terbuku terpendam kat ati nih selama 5tahun. . mintak maaf banyak2. . dan lepas nih tolong lar jangan kacau aku or cari pasal ngan aku. .".. masalahnya spe yg kaco sape... xluak pun aku nk kacau hdup ko tu!!!!bukan aku dapat emas seketul pun yg boleh buat aku kaya...... n stu lagi ayt last aku copy dari blog ko sendiri nih pompuan!! ko tgk sini ape ayat ko kat aku.."tuh je nasihat aku. .tapi kau kan budak baik. .mesti kau dapat ubah dye. . dan satu lagi aku mintak. . kau suruh hubby kau tuh pulangkan barang2 yang dye nak bagi kt aku tuh. .tuh semua hak aku.. .bukan buruk siku tapi barang2 tuh memang hak aku yang dye simpan sejak 3tahun lepas. .tengok??betapa suci murni cinta dye kat aku sampai sanggup dye tunggu selama tuh untuk pulangkan kat aku. . oke cukup!".... WTF utk ko blik lar wei.... setakat adiah ank ptung,surat n kapal ko bg kat ex ko tu,nanti die pulangkan lah,,,itu pun ko nk ungkit..cerita ko nie byk ko tokoh tambah laa.. n smua ni jadi mkin melarat2 sebab ko tu perasan bagus jer..aku pun bercinta jgk dulu,n ex aku pun pernah aku bg mcm2 adiah,n kalo aku nk cakap die pun selalu cakap die syg aku,mgkin mcm nik cakap kat ko..tapi xade aku nk cakap dgn ex die skrg nie,sbb aku dgn die.. kalau die syg aku lntak die lah... dan kalo ko xmengapi apikan aku dalm blog ko yg xseberapa tuh utk aku,aku xheran lah...kalo ko rase die mmg kacau ko dgn pkwe ko tu,aku tahu laa.. die kol ko kan?? tapi xdpt..die kol pulak pkwe ko tuh nk cakap dgn ko.. tapi pasal ape??ko nk tahu sgt kan.. ko cari pasal dgn aku dlm fb,padahal aku xcare pasal ko pun..dan kes tuh,aku marah nik.. n nik xtahan die kol ko.... bleh pulak ko nie perasan nik nk ggu hbgn ko lagi ye.. ko canang lah ayt byk2 lagi... biar aku bace...  .... kalu pasal nik tu,aku nie bukanlah kaki conquer nik... aku ni bkn bodoh laa nk conquer nik.. mgkin sebab aku nie jenis xconquer lah belakang aku aku xtahu die buat ape... ko senang jer nk marah2 aku,nk kutuk2 aku..sebab aku pun perempuan kan??.... ko fikirlah kalo nik buat ko macam tu sebab ape dulu?? ko sendiri tahu kan,ko jugak yg buat hal yg ko curang dgn die......  aku bukan nk sebelahkan nik,tapi ko tu nk kate kat org fkir dulu.,.. n ko jugak perlu tahu....kalau aku nie jahat n nk gaduh semata-mata kerana sorang laki tu yg juga pakwe aku skrg ni n jugak balak ko dulu..aku xde masa lah...xbercinta pun aku xkisah lah.....kalo nik tu buat jahat blkg aku,aku sumpah aku xmalu dgn kata2 aku ari nie... kalo mgkin slame ni aku nie xtahu,ape die buat blkg aku... aku pun bkn lah mcm pompuan lain,biler bercinta smua nk dgr kate pakwe jer....aku xbuta cinta lagi lah..... aku nk ingatkan ko,perempuan pertama aku pernah maki adalah ko...seumur hdup aku ni,aku xdelah baik sgt,tapi aku tahu menilai mane yg baik n ,mane yg buruk.... tolong jaga mulut ko.... kalo ko nk marah nik,jgn kaitkan aku dgn kisah cinta lampau ko yg dulu2 tu.......aku pun xheran die nk bercinta byk mane... kalu aku putus dgn die pn lpas ni,xde aku nak kaitkan dgn sape2 dan termasuk ko.... ko boleh berfikiran profesional lah,ko pun bkn belajar stkat SPM jer,sampai diploma kan... xkan orang berpendidikan xboleh sabar.... kalu aku block ko dari fb aku buat ko marah sgt2,maafkan aku.. aku xde niat nk buat ko marah,n aku xde pn nk bg warning ape2.... kalo ape2 hal pun,aku marah nik.. aku xpernah marah ko... kalo ko xpercaya ko tnye lah die,selame ni macam mane aku dgn die!!...slameni mulut aku dah berbuih duk marah die,pasal ape pasal ni lah.. kalo ko tu xpercaya ko tnye sendiri dgn die!!! atau kiter bersemuka senang....  kalo die cerita pasal ko dpn aku pun,xde aku nk naik hantu nyer,, aku dgr jer,sbb TUHAN tu nk tgk kesabaran aku nie macam mana... ko fikirlah!! kalu aku nk buat jahat,dah lame aku buat jahat dgn ko..tapi aku diam jer kan,sbb ape?? sebab aku nie jenis xreti nk cari pasal.. lain lah kalo org cari pasal dgn aku... SO!!!??..... ko fikirlah... ko kan dh ada pkwe.. aku xpernah pun nk mendoakan yg buruk2 pasal ko.. cuma ko fikirlah,kenapa tUHAN ni nk TEMUKAN kiter..... sebab die nk uji kesabaran kiter......!!!!!!!!!!!!! kalo.. pasal sorang lelaki ko nk marah aku,xgune lah... ko maki lah die,jgn nk maki aku,aku nie just awek die jer,bukannya bini die...n satu lg aku nk ko tahu,aku block ko punya fb tu sbb ape ko mesti nk tahu kn,, sbb ko mmg nk tahu sgt pasal perkembangan kami..so WTF tuk ko ar..kalo ko xnk amk peduli n xnk ggu aku lagi,nape perlu ko nk marah2 n angin x tentu pasal dgn aku.. mmg btullah tindakan aku kan block ko trus dari fb aku...aku nie xada mase lah nk layan ko punyer angin gilar tu..kalo si nik tu mmg buat hal,tu biar kat die lah, n xde kene mengene dgn aku..n ko xperlu tokok tambah cerita,,padahal mende ni kecik jer.. ko pun bleh fkir lah ape yg cerita btul ape crita yg ko tokoh tambahnyer..aku tahu semualah... dan perangai sebenar ko tu mcm mane??!!..cume aku nie mls nk ckp byk2..ckp byk2 pun xguna,kalo dah tahu diam dah lah,xpyh jd macam org gilar n nk tunjuk mcm ko pompuan 100% baik n hati suci murni...pakwe ko tu tahu ke kisah ko dlu2 tuh??.. tolonglah faham sket........dan aku mintak maaf kalo aku menyakitkan ati ko bler ko bace ni..spe yg buat aku marah lagi n aku belajar ckp mcm nie dgn ko lah,,, aku nie xde nk simen 10jari aku tuh kalo setakat nk tulis jer dlm blog tuh,cume aku menjadi jahat sbb ko... aku pun xrespect ko la der... ayat ko maki hamun kat aku tu,mmg kejam... .. ko fikirlah..aku ni langsung mls nk amik tahu pasal ko,n ko pulak jgn terhegeh2 nk tahu hdp aku lagi.... k lah,penat aku cakp mende2 ni,peninglah.. aku xreti nk ayat power mcm ko tuh,..... k lah.. sayonara......


❀Dah habis bace...?? Like jer kalau suka!❀

Naluri si gadis yg bergelar kaum hawa (episod 1) ..



Sukarnya hendak berceloteh tentang naluri dan perasaan  kaum sendiri..apatah lagi aku yg tinggal di ibu kota Kuala lumpur,sentiasa berdepan dengan pelbagai jenis ragam dan perangai kaum2 dan si gadis2 nie walhal di kolej ataupun mana2 saja.. aku pun si gadis,tapi sepanjang aku tinggal di kL ni lah,byk perangai perempuan aku kenal...nk aku terangkan perangai macam mana.. hah.. contohnya yg aku jumpa setakat ni,perempuan gedik2,perempuan buat2 alim,perempuan kaki kikis,perempuan “player”,perempuan mulut lancang,perempuan xkenang budi... hmm..mcm2lah... kalau ckp pasal perempuan gedik2 ni,kdg2 aku xsuka..sbb diorang just bergedik sebab nk dptkan perhatian org lain..mksudnya,permpuan nie  “xhot” pn,tapi gedik2 nk  tunjuk die hebat.. hahaha..tapi aku kdg2 respect jgk diorang ni,yelaa berani nk dedahkan identiti diorang yg xseberapa tu ...biasanya yg mcm ni lah kene jg diri elok2 ye.. sbb korang bergedix-gedix ni,nk tunjuk kat sape??!!!.. orang2 lain  yg duk tgk ni meluat adalah.. huhuhu..okeyh,n then cakap pasal perempuan buat2 alim nie.... haiii,dh byk sangat aku jmpe derr... berlambak-lambak kat luar tu...time aku duk kL nie lah,kwn2 aku ramai knl.. hmmm,aku ingat smua ok,tp xpn..nk buat2 baik n kononya solat xtinggal 5waktu... ala,kalau si gadis tu benar2 ikhlas nk solat,xperlulah nk tunjuk dpn2 yg die solat ckup,mengaji cukup.. tapi... belakang kwn2,masyallah..berubahlah wahai insan...ni satu lagi,kes permpuan kaki kikis.... bukan duit pakwe die kikis,tapi sampai dgn duit kwn2 die kikis... kwn ker mcm tu?? Susah kiter  tolong... tapi senang buat xkenal kiter jer der... huaa.. berapi jer aku nie...ape2 pn,aku halalkan jela duit aku yg perempuan mcm nie pinjam,nk buat mcm mane... jenis xreti nk byr,tahu pinjam jer.. hmm..ni jenis permpun yg sama jer mcm permpuan xkenang budi... siot jer kan...ape hal pun,lu n gua dah xad apa2 lagi..walaupun kiter  same kaum,tapi aku boleh nilai lagi mane sifat2 dan ciri2 wanita & gadis melayu terakhir... hahahaha....so,jgn menjadi si gadis yg hipokrit owkeyh!! Be yourself . . .

❀Dah habis bace...?? Like jer kalau suka!❀

Aidilfitri yang hambar...




Salam Aidilfitri & maaf zahir batin .....aidilfitri dtg lagi.. setahun sekali jer..hehe..hmmmm.... blik kg memang lah seronok buat si perantauan  macam aku nie dapat balik ke kampung.. walaupun xsempat aku nak “ berbloging” nie,disebabkan laptop aku yg baru saje diformat balik... huhuhu.. bosan cuti raye ku,kerana xdapat bergambar sakan semasa hari raya ari tu,n then laptop pulak xada aku nk online.. lagi lah aku bosan sebab hanya  mampu mengadap tv jer...walau ape pun,aku xberapa nk seronok raya tahun nie.. atas sebab tertentu aku malas nk  “mention” sesiapa kat blog aku nie  demi untuk menjaga air muka dan maruah seseorang yg aku syg... hanya tuhan jer yg tahu ape yg berlaku pada 3 syawal baru2 nie yg jatuh pada tarikh 1 september..  aku sgt benci tarikh 01/09/2011... mgkin pada insan lain,raya ke-3 adalah peluang untuk berseronok menyambut hari raya lagi.. tapi bagi aku,setiap kali syawal menjelma,dah xada makna lagi buat aku..untuk kali ini dan selamanya.. Oh tuhan,aku berharap insan itu tahu menghargai pengorbanan seorang suami terhadap isterinya...aku tahu aku xblh masuk campur hal org tua,tp manekah kesudahannya kalau ada persengketaan di dalam hati...membenci kami yg entah kemana penghujungnya... sedarlah wahai insan,kami xpernah buat ape2 salah..jika tuhan tu maha mengerti,tunjukkanlah  kebenaran itu suatu hari nanti agar insan itu tahu,dia telah menyakiti hati2 kami yg xberdosa..aku berharap insan itu tidak lagi kejam menganiaya emosi kami yg bersabar dgn sikapnya selama 16tahun  ini.. sedarlah insan,umur kita xpanjang..entah esok atau lusa,kite akn mengadap illahi.. ....masa itulah  jasad dan roh  kita dah terpisah.. menyesal pun dah xberguna...sedarlah wahai insan... aku wanita juga,aku juga tahu menghormati semua orang tua,,tapi aku xkan sekali2 menghormati diri mu lagi.. aku akan menjaga hati2 insan lain yg lebih bermkna buat diriku...... selamat tinggal insan..

❀Dah habis bace...?? Like jer kalau suka!❀

Counting Days :)

Daisypath Anniversary tickers