Si Comel Bermain :)

Tuesday, 29 May 2012

Orang bencikan kite tanpa sebab?? sah jiwa kacau(sakit mental)


Salam :) singgah lagi kat cini.. Tajuk macam best jer.. korang pernah xalami situasi ade orang bencikan kita tanpa sebab??? mesti pernahkan..Biler terserempak ker,facebook ke, face-to-face atau pun dalam blog,terus diorang xsuke tgk muke kiter.. padahal,kiter xbuat apee pon..teruk betol manusia nie kan??..kadang-kadang kiter yg ok ni pulak dah jadi benci pulak dgn die..sbb perangai die dah berjangkit dgn kiter..huhuhu..Orang yg benci kita tanpa sebab tu bermakna bahawa diorang mengalami SAKIT JIWA(mereng,sengkek akal n lain)~ atau dalam islam nye menyebut PENYAKIT HATI..
Kalau dari segi saintifik, benci tanpa sebab merupakan salah satu tanda yang mengarah kepada DEPRESSION atau tekanan dalam jiwa..



So,inilah cara-cara nak atasi/handle dengan hater ni:
|
|
|
V

“Jangan benci orang yang benci kita”
“Pedulikan orang yang benci kita”
“Become invisible depan orang yang benci kita”
“Buat baik dengan orang yang benci kita??”
“bercakap dengan orang yang benci kita? “
“Balas cara dia layan kita”
“Wat bodo jerk dengan dia”
"Lantak die lah nak benci kiter ke ape ker"
“Sampai bila dia nak benci kita?”
Kekadang orang membenci kita tanpa sebab..hanya dirinya sahaja yg mengetahui kenapa dan perlunya membenci yg mengaitkan diri kita tanpa kita sedari..faktanya ialah 1.niat hasad dengki dalam diri yg membuak-buak,2.cemburu melihat kelebihan dan keistimewaan diri kita,3.tidak menikmati kehidupan dan kelebihan diri sendiri,4.masalah dalam perhubungan keluarga@kawan,5.tidak beriman,6.tidak pernah bahagia,7.sejarah perhubungan dalam hidup,8.tidak berfikiran matang.
So,kepade sesiapa yg rase penyakit ni ade pade mereka,hindarilah..sebelum menjadi tahap yg makin serius dan kritikal..membenci orang tanpa sebab juga amalan yg buruk sebab secara xlangsung hati kita menjadi semakin HITAM dan pahala akan lebih bnyk diberi utk orang yg kiter benci..
(p/s:Fakta ini dipetik dari satu sumber..huhuhu... so,sesiapa yg rase ade bencikan aku tuh,insaflah..hidup ini xsemua sempurna(dan aku bkn baik sgt nak ckp aku sempurna sbb aku sedar diri)...aku ini siapalah insan utk dibenci,kalau xsuka cakap terus terang,dan xperlu update status dlm fb ari2 ckp itu ini,sedangkan biler face-to-face tunduk nak sorok muka dpn aku..kenape?? malu ker(takut aku buke mlut n cerite pasal kisah silam kau)rasenye belum sekejam itu lagi aku,selagi aku blh sabar aku just ignore je..Lu fikirlah sendiri beb!.. assalam..)

❀Dah habis bace...?? Like jer kalau suka!❀

Sabar menunggu :)


Salam korang :) Post aku kali nih tentang sabar menunggu.. menunggu ape??? haa.. ade dua sebab.. first nak driving, n second menunggu ari jumaat.. eh,kenape perlu menunggu ari jumaat pulak??? hahaha..surprise.. xnak cakap boleh x... kenape xnak cakap?? sebab nak simpan dulu,nanti cakap jugak kat sini..wahaha.. lawak lah sangat.. sebenarnya--------------> tersangat excited menantikan hari jumaat 1 Jun 2012.. haii,kenapa dgn tarikh tu??..hehe..adelah,nanti aku bagitaw keyh..! 

haa... pasal first yg excited sgt , cuti nie aku nak belajar driving. hai,baru nak pandai ker..?? orang lain dah race sana sini atas jalan raya dah,aku jer baru nak belajar.(maklumlah baru jer ade lesen B2,tapi dah lesen besar taw,xmain lah lesen P nie.. hehehe..).xpe2,mase itu emas.. jgn buang mase,selagi mane yg boleh belajar aku nak belajar.. geram tau tgk kerete 3bijik kat umah,tapi aku xtahu drive.. isyhh,kalo tahu dah aku rembat sebijik kereta kuar jejalan..hahahaha.... kena tunggu cikgu from mr.abah aku yg ajarkan..hehehe... abah tolong ajar ek bwak kereta nih.. xpandai lar..huhuhu..

❀Dah habis bace...?? Like jer kalau suka!❀

Kajian Tentang Tarikh Lahir


Kalau anda dilahirkan pada 1Hb, 10Hb, 19Hb, 28Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.1
Kalau anda dilahirkan pada 2Hb, 11Hb, 20Hb, 29Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.2
Kalau anda dilahirkan pada 3Hb, 12Hb, 21Hb, 30Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.3
Kalau anda dilahirkan pada 4Hb, 13Hb, 22Hb, 31Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.4
Kalau anda dilahirkan pada 5Hb, 14Hb, 23Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.5
Kalau anda dilahirkan pada 6Hb, 15Hb, 24Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.6
Kalau anda dilahirkan pada 7Hb, 16Hb, 25Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.7
Kalau anda dilahirkan pada 8Hb, 17Hb, 26Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.8
Kalau anda dilahirkan pada 9Hb, 18Hb, 27Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.9
no.1

Anda sangat cerdik, jujur, lucu, degil, rajin, terus-terang, cemburu dalam asas pertandingan, baik hati, peramah dan autoriti. Anda ingin mendahului dalam apa jua keadaan. Anda seorang yang berdikari, berkeyakinan dan tidak pernah berada di bawah pimpinan orang lain. Anda akan bercinta dalam usia yang muda tapi akan berkahwin pada usia yang matang. Anda tidak suka akan orang yang bertentangan pendapat dengan anda. Malah anda juga menyimpan dendam dengan orang yang bersalah dengan anda. Anda seorang yang kuat belanja. Pada masa hadapan anda adalah professional dalam kerjaya yang anda ceburi. Namun terdapat juga orang yang kecil hati dengan pencapaian anda. Anda mempunyai keluarga yang bahagia. Pasangan ideal anda adalah no.4, 6, 8.
no.2
Tak kira apa pun, anda akan disukai oleh semua orang kerana anda berperanankan Bulan dan semua orang suka akan bulan. Em…bagus! Anda suka bermimpi siang. Anda kurang berkeyakinan terhadap diri sendiri. Jadi and perlu membuat perubahan ke atas hidup anda. Anda adalah seorang yang sukar diramal kerana anda membuat perubahan berdasarkan masa dan keadaan. Anda juga seorang yang mementingkan diri sendiri tetapi and mempunyai bakat dalam muzikal, seni dan komunikasi lisan. Sikap anda seperti bulan yang datang keredupan dan pudar jadi semua orang boleh mengetahui perubahan anda. Anda boleh menjadi Mahatma Gandhi yang kedua kerana cinta akan keamanan. Anda juga seorang yang bertanggungjawab dalam keluarga. Pasangan ideal anda adalah no.2, 5, 9.
no.3

Anda adalah seorang yang berhati keras, pentingkan diri sendiri, kuat agama dan suka untuk mempertingkatkan kehidupan sendiri. Anda mempunyai masalah keluarga dan anda dapat mengharungi dengan kesabaran anda. Anda sangat pandai bercakap, wajah yang cantik, jadi ke mana saja anda pergi anda akan dapat apa yang anda inginkan. Daripada hari lahir anda, anda perlu berkerja keras untuk berjaya. Anda juga seorang yang menghormati orang yang lebih tua daripada anda. Bukannya senang nak menjalinkan hubungan sama ada percintaan, kekeluargaan atau persahabatan. Sekiranya anda suka akan sikap seseorang itu, maka hubungan itu akan berpanjangan. Anda suka akan kebebasan, pencipta di mana ada anda akan membawa harapan, kegembiraan dan keceriaan ke dunia ini. Pasangan ideal anda adalah no.6, 9.
no.4

Anda adalah seorang yang amat degil dan rajin. Mungkin anda akan menjauhkan orang lain daripada anda kerana kata-kata anda. Anda seorang yang bertimbang rasa akan masalah orang lain. Anda berbakat dalam penyelidikan dan seni. Anda akan membantu ahli keluarga atau kawan-kawan yang menghadapi masalah tanpa berfikir panjang. Anda kena berhati-hati dengan orang sekeliling anda kerana mereka mungkin akan mempergunakan anda. Kawan-kawan anda akan menghabiskan masa dan wang ringgit anda dan selepas itu menjauhi daripada anda apabila anda dah tak ada nilai buat mereka lagi. Walau bagaimanapun anda tetap seorang yang sabar dan tegas. Pasangan ideal anda adalah no.1, 8.
no.5

Anda sangat popular dalam komuniti. Anda boleh menyelesaikan sesuatu perkara hanya secara lisan. Anda mempunyai akal fikiran dalam menjalani perniagaan. Namun anda terlalu terburu-buru. Anda adalah seorang yang humor di kalangan kawan-kawan dan ahli keluarga. Kawan-kawan dan ahli keluarga anda juga akan minta bantuan anda apabila mereka memerlukan bantuan. Anda bukan seorang yang setia dalam hubungan percintaan. Anda suka perubahan dan kebebasan. Anda mempunyai ciri-ciri seorang pengembara dan ahli silap mata. Anda mempelajari hidup melalui pengalaman. Pasangan ideal anda adalah no.1 , 2, 9.
no.6

Anda dilahirkan untuk menikmati hidup ini. Anda tidak pedulikan apa-apa perkara dan hanya ingin berseronok dalam hidup anda saja. Anda sangat pandai dalam pelajaran dan pengurusan perniagaan. Anda seorang genius, baik hati (tapi hanya orang yang beranggapan anda orang baik), mempunyai paras rupa yang cantik atau kacak. Semua benda yang baik akan datang pada anda. Anda mengambil berat ke atas ahli keluarga dan kawan-kawan anda. Pada pandangan mereka, anda adalah seorang yang murah hati, peramah, adil saksama dan mempunyai penilaian yang tajam. Pasangan ideal anda adalah no.1, 3, 9.

no.7

Anda mempunyai daya tarikan kepada sesiapa saja. Anda adalah seorang yang realistik, yakin, gembira dan merupakan seorang yang genius dalam bidang pendidikan, muzik, seni dan nyanyian. Anda mempunyai masalah sikap iaitu panas baran. Namun demikian, anda banyak melakukan pengorbanan untuk keluarga. Anda meletakkan keluarga di tempat yang amat tinggi sekali sehingga kadang-kadang mengabaikan kebahagian diri sendiri. Anda telah dilahirkan untuk memberi sumbangan kepada dunia ini. Jadi anda seorang yang bagus dan seorang yang amat gembira. Pasangan ideal anda adalah no.2

no.8
Anda mempunyai personaliti yang sangat kuat jadi tak ada orang yang memahami anda. Kepakaran anda hanyalah menuding jari pada sesuatu benda. Anda juga mengalami pelbagai dugaan dalam hidup. Semua masalah ini telah menjadikan anda lebih kuat dan tabah. Anda memperjuangkan keadilan. Kebanyakan masa anda telah dihabiskan bersama-sama dengan kawan-kawan. Anda seorang yang disiplin dalam hidup, tidak putus asa dan berani. Faktor-faktor ini telah membawa anda ke puncak kejayaan. Anda juga adalah seorang ahli pasukan, keluarga dan pejuang yang sangat bagus. Pasangan ideal anda adalah no.1, 4.
no.9

Anda adalah seorang yang sangat tabah dari segi fizikal dan juga mental. Anda mempunyai penilaian yang sangat tajam. Anda juga adalah seorang yang sangat dihormati dalam komuniti. Anda adalah orang yang boleh menerima cabaran dan berjaya dalam apa jua yang anda buat. Pada usia yang muda anda selalu bertentangan dengan ibu bapa anda. Tapi apabila usia anda telah semakin meningkat anda adalah seorang anak yang taat dan hormati mereka. Anda sesuai menceburi bigan kejuruteraan atau perbankan kerana orang lain percaya dan yakin akan anda. Anda merupakan model teladan kepada orang lain. Pasangan ideal anda adalah no. 3, 5, 6.

(p/s: mesti korang nak tahu kan aku no. brape????hihihihi.....teka la dulu.....hahaha.. cuak kan main teka-teka nih.. aku no (THREE),3 laa... huhuhu..ayat yg pertama tuh sebijik kene atas muke aku..mmg semua betol kot..sebab macam tu lah aku. betol ke...??? hurmm..tepuk dada tanyalah iman..wakakakaa,,,dan penulisan ini telah dicopy paste dari satu blog. :))

❀Dah habis bace...?? Like jer kalau suka!❀

Sunday, 27 May 2012

Menulis Report :)

Morning... masih awal lagi kan?? pagi lagi laa.... nak breakfast ape ek??..haa,rase nak makan nasi lemak jerk.. nasi lemak? nak pegi beli kat kedai laa,malas pulak nak kluar..wakakaka... cakap pandai,n mulut nie rase nak makan macam2 jer bler ade kat kampung nie... yeaa!!! cuti kan.. nak tahu x,cuti semester kali nie aku buat ape......??? haaa... aku ulang-alik pegi umah kakak aku main dengan beby die... comel glerr.. beby lelaki tau..n tangan aku lenguh mendukung beby itu yg bernama Muhammad Ammar...nak tahu xberat beby tu berapa..?? berat die 5.2kg mcam tu lah baru 4bulan... biler letak jer menangis,nak dukung jugak...so,exercise tangan laa aku.. nak tgk picture beby tu kee??? heee... tunggu tau,nanti aku letak kat cini.. dah berat handphone aku nih simpan gambar beby bcuk tu byk2.. beby lagi dah pandai posing2 bler aku snap gambar die.. hehehe... ade bakat dah...hahahaha


Bler waktu petang pulak,aku n the geng (member-member sekolah dlu2)berjumpa laa..hahaha..ape lagi,kami hangout laa.. ingat aku nie suke duk rumah ker..??? pegi cari wawa lain lah,aku nie kaki derak! (kuat berjalan)hehehe...sesiapa xfaham bhse ganu tuh!!.. Ari tuh kami sempat berhangout di satu tempat nih..wah! jumpe bukan main sakan masing-masing2,dgn gaya santainye mengajak bergambar..ade membe aku sorang nih,hah! mengeluarkan ipadnye yg sebesar buku nota terus snap gambar kami... entah bermacam2 gaye,sedar xsedar dah petang...wakakaka... trus balik... n gambar2 tu semua belum aku tgk lagi,xdapat lagi laa nak nengoknyer...

Haa,,,malam pulak aku buat ape erkk??? mesti laa keje mengonline,utube,fb,main games,tgk movie,dgr lagu...wakakaka... Macam xde keje jer nak buat...haa,nak tahu xlagu ape aku suke.. Jap ye....
|
|
|
|
|
haa,nie ade video kat cini..tgk laa lagu ape aku suke..
video

haha..minat laa jugak lagu nie..aku pun xtahu knpe suke lagu nie..???? blurr @$%*^$&*%..



❀Dah habis bace...?? Like jer kalau suka!❀

Saturday, 26 May 2012

Malam Ke Pagi :)


selamat pagi.. eh3!! dah pagi rupenye.. baru 1.30pagi larr.... alamak...??? aku nie xreti nak tido-tido ke???huhuhuhu.. bukan xnak tido la..mate nih,xngantuk lagi.. tambah-tambah pulak cuti semester... lagi sedap aku berjage malam... sunyi pulak rase,bunyi pun semacam jer kat tepi tingkap bilik aku nih!.. aisyhhh... ade-ade jer time ade mood nak citer-citer cini.. bunyi macam rama-rama nak masuk ikut tingkap jer... haii! xkan orang nak kawen kat sebelah umah aku,rama2 nak dtg cini pulak...shooooshh!!! shoooooshh!! pegi jauh-jauh..hehehe... xnak2,nanti ramai pulak yg nak datang umah... al-maklumlah,esok ade orang nak kawen..jiran kat sebelah umah aku... selang beberapa buah rumah la... wahh... meriah jer tgk diorang hias untuk majlis kawen diorang tu,tema pulak pink purple.. favourite aku tuu... hehehehe... semoga berbahagia kpd pengantin baru (walaupun xkenal) wakakaka... esok..eh silap..ari ni... dah mengantuk nie... mau tido dulu lah.. bubye korang..sweet dream okeyh!! tata... ahaks!

❀Dah habis bace...?? Like jer kalau suka!❀

Friday, 25 May 2012

Nak Ubah Dulu Laa..



Alamak..saya datang cini pulak..dekat belog.. isyhhh,sebenarnya malas lagi nak post ape-ape dekat sini..sebab belog saya dah berubah wajah akibat tertekan something hari tuuu.... tengok2 semua dah berubah,terpaksa laa saya mengeditkannyer balik.... malas tau,ingat senang ke nak edit balik...??? hehehe.. sampai berpinar mate nih nak edit balik,kalau xrupe blog pun xnampak..mujurlaa ada tutorial buat blog boleh saya curi cket2...hahaha.. so,kalo tgk beloh ini yg entah ape-ape nie....al-maklumlah yerr! belum sudah lagi.... terbengkalai lagi keje mengeditnyer...hehehehe... ok.. saya chaw dulu keyh!!! tata.. 
selamat menunggu penantian blog saya ..
|
v
waqashah.blogspot.com
|
a.k.a
|
aku dan blog
(bubye............!!!!!!)

❀Dah habis bace...?? Like jer kalau suka!❀

Monday, 7 May 2012

ASAP(as soon as possible)

Salam. jumpa lagi saya aka.wawa..huhuhuhu....
Kembali lagi menyinggah di sini setelah beberapa jam tadi yg aku sudah menghabiskan post cerita kadang2,gembira sedih , kecewa,uihhh.... mcam2 lah.... tapi ini lain pula ceritanya... setelah2 berhari2 melalui hari yg aku harap xakan muncul lagi... setelah menjalani kehidupan yg sunyi tanpa seseorang, kini sini sinar kegembiraan itu dtg kembali... hehehe... owh,masih mampu lagi untuk bergelak ye...????? bersyukur sangat2....aminnn... 5ari diam,rupanya sesuatu berita baik akan muncul.. terima kasih..terima kasih ler sgt2.. ASAP (as soon as posibble) 
die cari aku kembali.. bukan untuk menagih simpati,tapi sbb syg antara kami...... perhubungan perlukan banyak pengorbanan...??? betolkan...hahaha.. hepi lor..... n semalam jugak aku bertiga with my friends uik wani n si chea jenuh berjalan2 ke night market kat area umah ni..... hahahaha.. best jgk lame xkuar hanya berjalan kaki, n tgk adengan ular sawa n ikan keli yg hidup2 lagi kat pasar malam tu..... bukan nk membeli pun sgt,cuci mata ,lar sgt.. dan itulah detik2 kami untuk menghabiskan masa sebelum cuti semester kali ini.. hehehe..ok laa,, tadaa
-wawa-

❀Dah habis bace...?? Like jer kalau suka!❀

Tuesday, 1 May 2012

BAWA HALUAN SENDIRI LEBIH BAIK


BENCI LAH MELAYAN PERANGAI EGO ORANG NI,XKIRA LELAKI KE PEREMPUAN...SAMA JER..... NAK MARAH KER NAK KASAR BAHASE KE AGAK2 LAR... !!!! INGAT HATI AKU NI XTERGURIS KE DGN KATA2 MACAM TU..PERGILAH CARI KETENANGAN JAUH2,NAK DIAM SEJUTA TAHUN PUN AKU XKISAH... JGN CARI AKU... MELUAT LAYAN ORANG EGO NI...PEREMPUAN KAN SAMA JER DALAM OTAK TU,XPERNAH NAK MATANG LANGSUNG.. TAPI JGN NAK SAMAKAN AKU DGN PEREMPUAN YG PERNAH BUAT KO HINA DULU.. INGAT SKET,PEREMPUAN DALAM DUNIA NI XSEMUA KEJAM DAN JAHAT.. BERCAKAP BIAR BERLAPIK SKET... HARI INI KO TERKASAR BAHASA DGN AKU,MMG AKU TERASA SGT2.... HATE U.

   

REMEMBER THAT ::::::::>  i'M NOT THE PERSON WHO IN YOUR PAST MEMORIES........IM YOUR FUTURE NOW,HOPE U WILL UNDERSTAND AND NEVER HAPPENS AGAIN.!!!


❀Dah habis bace...?? Like jer kalau suka!❀

Counting Days :)

Daisypath Anniversary tickers